Så skyddar du företaget mot kapning

Bluffakturor, VD-bedrägerier och bolagskapningar. Med sommaren och kanske oerfaren personal på plats ökar risken att utsättas för bedrägerier. Så här skyddar du ditt företag.

Varje sommar kommer varningssignalerna kring sådant att vara extra uppmärksam på för den som driver företag.

Var vaksam på fakturorna som kommer in till företaget och håll koll på mejlen som kommer eller försäljare som hör av sig. VD-bedrägerier där falska mejl som ser äkta ut cirkulerar i företaget är inte ovanligt. Inte heller att kriminella sätter upp blufföretag och använder som fasad vid olika bedrägerier.

Bolagskapning är också en av de saker som man kan råka ut för. Men det finns vissa åtgärder du kan vidta för att skydda dig och ditt företag.

Bolagsverket tipsar på sin webb om några enkla steg. Genom att skaffa myndighetens app och en digital brevlåda kan du lätt hålla koll på ditt företag var du än är.

”Du får en notis direkt i mobilen och ett säkert meddelande i din digitala brevlåda så fort vi har tagit emot ett ärende för ditt företag. Det gör att du tidigt kan upptäcka ett misstänkt kapningsförsök, agera snabbt och förhindra registrering av felaktiga uppgifter.” skriver Bolagsverket på webben. Båda tjänsterna är kostnadsfria.

Charlotta Marténg

Läs mer på Bolagsverket: https://bolagsverket.se/ff/foretagsformer/skydda/kapning